10 Mart 2012 Cumartesi

Beta'ya davetler ne zaman başlayacak?

Bir önceki blog yazımın üzerinden bir aya yakın zaman geçmesinin, basın beta'sının yapılıp bitmesinin, etrafın video ile dolu olmasının ve oyuncu betası başvurularının başlayıp bitmesinin sanki hiç önemi yokmuş gibi buralar böyle bir sessiiiizz... sakiiinn... ne kadar da güzel :) Heh, bunca önemli olayın yaşanıp bitmesinin ardından söylenecek çok söz var elbette, nitekim söylendi de; forumlarımız beyin fırtınalarıyla, komplo teorileriyle ve diğer bir sürü fikirle doldu taştı son 15 - 20 gündür. Sırf o nedenle ve artık yeni haberler çıksın düşüncesiyle, en kaba tarifiyle, "eskiyen" bu gelişmelerle ilgili bir şey söylemeyeceğim; zaten şu dakikadan sonra "beta güzeldi, şöyleydi, böyleydi" sözleri sinirlerimizi eşik şiddetinde bile etkilemiyor, çünkü artık hepimiz oynamak istiyoruz.

Oyuncu betası başvuruları 50 saatlik bir süre içinde 1 milyon başvuru alarak sonuçlandırıldı ve Mart ayı sonlarında yapılacak beta haftasonu ile oyunu bir miktar insan nihayet oynayabilecek. İyi güzel de, beta davetleri ne zaman gönderilecek?

Hani ArenaNET'in topluluk yöneticileri demişti ya, "mail kutularınızı sürekli F5'lemekten vazgeçin, davetlerin gönderileceği zamanı önceden duyuracağız, trolololol" diye. İşte, ona istinaden bir duyurunun geçen hafta değil de ondan önceki hafta yapılacağını bekliyorduk; meğer bir yanlış anlaşılma olmuş, en azından benim tarafımdan. Yapılan duyuru, oyuncu betası haftasonunun Mart ayı sonlarında yapılacağının duyurusuymuş. Bu duyurunun yapıldığı gün topluluk yöneticilerinden biri, Rubi'ydi yanılmıyorsam, ikinci bir duyuru yapıp daha detaylı bilgiler vereceklerini söylemişti. Velhasıl kelam, o duyuru yapılmadı; ya da dediğim gibi o günkü duyuru betanın yapılacağı zamanın belirtildiği duyuruydu, ya da öyle bir şey.

Her neyse, gelelim soruya: Beta'ya davetler ne zaman başlayacak? Bu konuda benim, ve forumdan arkadaşım Spin'in (Hakan) naçizane düşüncesi, ayın 12'si ile başlayan hafta içerisinde davetlerin gönderilebileceği yönünde. Bu çıkarımı da şu şekilde yaptık: "Mart ayının sonlarındaki beta" diye düşünürseniz ve takvime bu şekilde bakarsanız, tüm günleri aynı haftasonu diliminde yer alan en son haftasonunun, 23 Mart ile başlayıp 25 Mart ile biten haftasonu olduğunu görürsünüz. Daha önceden yapılan açıklamaya göre haftasonu gerçekleşecek betaların cuma akşam saatlerinde başlayıp pazar sabah saatlerinde bitmesi planlanıyor; yanılmıyosam basın betasında da aynı zaman dilimi kullanıldı, GW1'deki beta haftasonları da aynı şekilde gerçekleşti. Dahası NC Soft bu tarz betaları seviyor ve bir diğer NC Soft oyunu Aion'da da aynı sistem uygulanmıştı.

Yine konudan sapıyorum: Şimdi, betanın boyutunun 14GB civarında olduğu biliniyor. Bu da standart bir ADSL bağlantı ile çok çabuk indirilebilecek bir miktar değil. Tahminimize göre Arena NET, kullanıcılarını hem dosyayı indirip hem de betaya başlamak adına, her ne olursa olsun aynı haftaya sıkıştırmak da istemeyecektir. Bu da bizi beta davetlerinin gönderilmesi ve dosyanın indirilmesi için bir hafta ek süre tanınabileceği düşüncesine yoğunlaştırıyor, yani 12 Mart ile başlayan önümüzdeki haftaya.

Heh. Yani Arena NET topluluk yöneticilerinin söylemiyle, 12 Mart gecesi saat 00:00:01'den, ya da Seattle  yerel saatiyle 12 Mart 10:00:01'den (TSİ) itibaren "e-posta kutularımızı F5'lemeye" başlayabiliriz. Beta bana çıkacak mı? Tabii ki çıkmayacak, hiç mi hiç şansım yoktur bu olaylarda. Spin'e çıkacak mı? Beş e-posta adresiyle başvurduysa beşine de çıkacağından adım gibi eminim :)

1 yorum:

  1. Zaman yaklastikca heyecan artiyor. Yakinda oyunun cikis tarihi icin astroloji ve cinci hocalara başvuracak psikolojiye kavuşacağız :)

    YanıtlaSil