23 Ocak 2012 Pazartesi

Dragon Yılı'na hoşgeldiniz

Eh, başlık biraz sıradan gibi oldu ama söylemek istediği şeyi söylüyor en azından. Guild Wars bildiğiniz gibi yoğunluklu olarak uzakdoğu ve Çin pazarını da hedefleyen bir oyun ve dahası Guild Wars Factions doğrudan doğruya uzakdoğu atmosferini yaşatıyor, oraların adet ve göreneklerine göre bir dünya ortaya koyuyor. Hatta oyun içinde buna göre, Çin takvimine göre yılbaşı olan tarihlerde sadece Factions kıtası olan Cantha'yı kapsayan event'ler de yapılmakta. Çin takvimine göre yılbaşı Şubat ayında ve adetlerine göre de her yıl bir hayvanla özdeşleştirilmiş durumda. Bu yıl ise Dragon! E iyii... iyii...

Dragon yılının başlayacak olmasını fırsat bilen ArenaNET'in başkanı Mike O'Brien da bir tebrik mesajı yayınlamış ve bununla birlikte güzel haberler de vermekten çekinmemiş (ne güzel). Söylediğine göre oyunun ilk closed beta aşaması tamamlanmış ve şubat ayı içerisinde sadece basından kulanıcıların davet edileceği bir beta aşaması daha gerçekleştirilecekmiş (yani IGN tarzı büyük siteler, dergiler falan), dahası beta aşaması mart ve nisan aylarında daha da genişletilerek oyuncuların da oynayabileceği bir noktaya getirilecekmiş. Bunları duymak güzel. Böyle bakarsak oyunun en geç bir ay içinde falan neredeyse tamamen bitti denebilecek noktaya geleceğini tahmin edebiliriz. Ondan sonrası da ufak ince ayarlar, sınıf dengeleri gibi doğrudan mekanik konuların dışındaki noktaların düzenlenmesi şeklinde olur.

Hoş olan bir diğer nokta da, aslında bu biraz tesadüfi olmuş, Çin yılının bu yıl Dragon yılı olması :) Epey de manidar olmuş yani. Press betası ile oyunla ilgili daha geniş bilgiler de elde edeceğimiz aşikardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder